If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Еми термостата е за 87 градуса уш.Сменихме го за да не се оказал дефектен ама пак същото, а първия нов го сложих в едно канче и на котлона и според мен си отваря някъде там - около 90 защото след като се отвори и след 1-2 минути и водата завира.
А и друго си мисля като стоя така ... та термостата е долу, загрява си антифриза на около заветните 87-90 градуса и се отваря. Да ама през него мината студената вода от радиатора и той се охлажда и се затваря пак(това го и тествах с този дето го варих в канчето и на чешмата като го пусна и се затваря). Следователно пак почва да се нагрява антифриза докато пак не се отвори, да вкара студена вода и пак да се затвори и т.н. - поне аз така си го обяснявам. И въпреки всичко пак отива на към 95 и може и малко повече.
Не знам ще видим и в друг сервиз какво ще кажат ама нещо ми куца и не мога схвана какво.
А водната помпа работи ли нормално,това което казваш е практически невъзможно и доста интересно.
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
А водната помпа работи ли нормално,това което казваш е практически невъзможно и доста интересно.
Ами върти водата уж. Като отворим казанчето и има едно маркуче набито в него и постоянно си тече вода от него и като се настъпи малко и се покачат оборотите се засилва струйката доста.
Ами върти водата уж. Като отворим казанчето и има едно маркуче набито в него и постоянно си тече вода от него и като се настъпи малко и се покачат оборотите се засилва струйката доста.
Добре и при никакви обстоятелства ли не стопля радиатора,да не е запушен,проверяван ли е ?????
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Добре и при никакви обстоятелства ли не стопля радиатора,да не е запушен,проверяван ли е ?????
Ами мислехме си го варианта да е запушен но не е проверян сега, че покрай празниците я прибрахме в гаража.Според мен обаче ако се е запушил ще се е запушил точно сега като сменяхме термостата.Голяма случайност ще да е да стане точно сега.А защо си мисля, че няма да е запушен - Защото преди да тръгнем да го сменяме стрелката едвам отлепяше след 70-те градуса(първата чертичка) и то след около 10км половината от които градско и повече не се движеше тая стрелка ако ще и 100км да се минат и съответно и парно почти нямаше. Това е от както сме я купили колата преди 1-2 години но все не му идваше реда да се сменя термостата понеже почти не се кара тая кола.Лято зима стигне си 70-75 градуса и край-съответно според мен термостата не е затварял и се въртеше и големия кръг постоянно или просто е отварял на толкова градуси(доста рано).
Но следващото нещо е да проверим радиатора тия дни, защото вече не ми се връзват нещата
Сигурно ли е това, че този термостат отваря и затваря изхода на радиатора а не входа (както би трябвало да е)?
Ако допуснем, че термостатът стои на изхода на радиатора, коя е силата, която ще го накара да стои отворен, при положение, че веднага след отварянето му, студената течност ще го затвори?
Нещо гнило има в това и оттам нататък разсъжденията са на грешна основа.
някои коли имат датчик на блока и на радиатора, да не би да има въздушна възглавница?
Друго по- малко вероятно- възможно ли е термостата да се монтира обратно.
Сигурно ли е това, че този термостат отваря и затваря изхода на радиатора а не входа (както би трябвало да е)?
Ако допуснем, че термостатът стои на изхода на радиатора, коя е силата, която ще го накара да стои отворен, при положение, че веднага след отварянето му, студената течност ще го затвори?
Нещо гнило има в това и оттам нататък разсъжденията са на грешна основа.
Ами термостата е долу до водната помпа в едно пластмасово тяло с една тръба на която е вкаран маркуча който отива в долния отвор на радиатора.
Като се стиска тоя маркуч се и мести водата в казанчето.А горния маркуч си е винаги топъл и аз до колкото си го обяснявам като е затворен термостата не може да циркулира все пак водата и като се отвори и от горната страна влиза топлия антифриз в радиатора, а от долу влиза студен в двигателя.
Ами термостата е долу до водната помпа в едно пластмасово тяло с една тръба на която е вкаран маркуча който отива в долния отвор на радиатора.
Като се стиска тоя маркуч се и мести водата в казанчето.А горния маркуч си е винаги топъл и аз до колкото си го обяснявам като е затворен термостата не може да циркулира все пак водата и като се отвори и от горната страна влиза топлия антифриз в радиатора, а от долу влиза студен в двигателя........
Най общо казано системата на охлаждане има следния път:
При някои изпълнения, термостатът представлява 3 пътен клапан. Т.е когато достигне температурния си праг, запушва директната връзка между изхода на ризата помпата и отпушва връзката между изхода на ризата и радиатора.
Да не би да е такъв случая и тук. Т.е - да не работят коректно и двете клапи?
Comment